Gezonde school & special heroes

Via een vaste methodiek krijgen leerlingen kennismakingsactiviteiten aangeboden van lokale sportaanbieders. Er wordt, indien nodig, op zoek naar een vrijetijdsbesteding voor nu en in de toekomst. Onze leerlingen kunnen in de veilige omgeving van de school kennismaken met uiteenlopende sportieve activiteiten en aanbieders. Dit is de springplank naar buiten. Als de vertrouwde gezichten van de binnen schoolse activiteiten ook het aanbod na schooltijd verzorgen, is de stap sneller gezet naar de sportclub of cultuuraanbieder. Ouders worden meegenomen in de uitvoering van het programma.

Een gezonde en actieve leerstijl betekent dat onze leerlingen niet de hele dag achter hun tafel zitten maar veel bewegen tussen de lessen door. Alle leerkrachten doen met de leerlingen Energizers en soms bewegen en leren we tegelijkertijd. Een voorbeeld hiervan is de rekenmethodiek ‘Julie Menne’ daarin spelen bewegingen vaak een rol. Het betekent dat wij gezond eten bemoedigen. Ieder schooljaar is er aandacht voor gezond gedrag, wij gebruiken hiervoor de methodes als ‘lekker fit’ en ‘ik eet het beter’. Daarnaast nemen wij deel aan het schoolfruit met als resultaat dat leerlingen in aanraking komen met allerlei soorten fruit. Tijdens de ochtend en middagpauze wordt er bij ons gezond gegeten en water drinken wordt gestimuleerd.

De leerlingen krijgen twee keer per week gymnastiek van een vakleerkracht gym. Heereveen is dé sportstad en daar plukken wij de vruchten van. Wij nemen vaak deel aan extra sportieve activiteiten georganiseerd door Sportfryslan zoals bijvoorbeeld zwemmen.

Alle leerlingen spelen twee keer per dag buiten, de vakleerkracht biedt de leerlingen samen met stagiaires nieuwe spelmogelijkheden aan.

De koningspelen is voor ons ‘vaste prik ’ook dit is een moment waarop de leerlingen met nieuwe sporten in aanraking komen.