Mike van der Meer

Het mooist vond ik, dat toen ik op deze school kwam, we meteen de volgende dag op schoolreisje gingen. Dat was wel super. Wat ook leuk is, is de tosti-dag op dinsdag en vrijdag. Dan kun je een ham/kaasbroodje meenemen en dan wordt die op school gebakken.    
 
Ik heb het heel fijn op deze school. Ik zat eerst op een andere school, maar hier zijn kleinere groepjes. Daardoor kan ik me beter concentreren. Ik moest eerst wel even wennen. Ik werd ook wel een beetje gepest in het begin. Maar dat was maar even en nu zijn we zelfs de beste vrienden. Door tafelgesprekjes kwamen we er namelijk achter dat we veel dezelfde dingen leuk vinden. Dat vind ik wel heel mooi aan deze school. Dat je leert hoe je moet omgaan met kinderen die anders zijn. Soms zien ze er anders uit, of gedragen ze zich anders. Aan de juf kun je zelf vertellen wat je fijn vindt of juist niet. Of je kunt in een spreekbeurt over jezelf vertellen bijvoorbeeld. Zo kom je er achter wie iemand is en wat hij leuk vindt. Ikzelf ben bijvoorbeeld snel afgeleid. Daarom heb ik nu een ander plekje in de klas. Ik zat eerst aan het raam en vond het wel leuk om naar buiten te kijken naar hoe de blaadjes van de bomen waaien. Maar nu kan ik me weer wat beter concentreren.  
 
Het mooiste vak vind ik spelling. Daar ben ik ook best goed in. Ik vind het leuk om zelf verhaaltjes te bedenken en te schrijven. Als ze allemaal klaar zijn, kan ik ze bij elkaar doen en er dan een boekje van maken. 
Wat ik later wil worden, weet ik nog niet. Ik heb allemaal wel dingen die ik leuk vind om te doen. Ik ben blij wat ik hier allemaal heb geleerd. Misschien kan ik wel werk doen wat best duur is of zo. Ik heb op school geleerd dat je ook eerst een klein baantje kan nemen en dat je dan later het werk gaat doen wat je altijd al wou doen.